Clearly the person who accepts the Church..

.. as an infallible guide will believe whatever the Church teaches.

Kirken jeg går til, eller gikk til kan vi vell kalle det, er baptistisk. De tror på himmelen og de tror på helvette. Første gangen jeg gikk dit med vfamilien tenkte jeg ikke så nøye over at det eneste de snakker om er at viss du gjør det og det, så havner du i helvette. Ettersom tiden gikk og jeg møtte opp, så skjønte jeg at det er det eneste den pastoren snakker om. Og jeg tror ikke i det hele tatt på helvette! Jeg har blitt så sykt provosert av den kirken, og har nå sluttet å gå der. Jeg klarer ikke sitte der i en og en halv time å høre på noe som jeg ikke i det hele tatt tror på, og spesielt når det eneste han snakker om er at tror du ikke på Gud vil du havne i helvette. NEI, helvette finnes faktisk ikke! 

Jeg har grublet og tenkt kjempe masse over troen deres, og jeg har nesten blitt redd. Jeg har tenkt, tenk om det faktisk finnes et helvette? Tenk om jeg havner der fordi jeg ikke tror på akkurat det de tror på? Men så har jeg tatt meg selv i nakkeskinnet, og tenkt at "Vet du hva Gro, du kan ikke tenke sånn. Du vet at det ikke finnes et helvette, og det skal du fortsette å tro". De skal få lov til å tro hva de vil, og jeg skal ikke stoppe dem. Men jeg kommer ikke til å tro på hva de sier, og jeg kommer heller ikke til å gå i den kirken mye mer. Bare når det er noe spesielt som skjer. 

På nyttårsaften satt vi i kirken og hadde en stund der han snakket. Han viste en film om noen ungdommer som var i en bilulykke, og våknet opp inne i bilen, men det var mørkt rundt dem. Alle sammen var samlet, og de kunne snakke sammen. Så fikk de se en rettsal fremfor dem, der alle de som hadde dødd sto i kø for å se om de kommer til helvette eller himmelen. Når personen kom frem til mannen som sto med en datamaskin, sa de navnet sitt og det kom opp; "confirmed" eller "not confirmed". Man kan vel tenke seg til hva som var helvette eller himmelen. Alle ungdommene bortsett fra en fikk "not confirmed", og havnet i helvette. En av ungdomme trodde på Gud, og kom derfor til himmelen.

Noen av barna startet å gråte, fordi de var redde og fordi de følte at de måtte overvinne seg selv til Gud. Hele tiden går han rundt og sier at "Gud er bedre enn deg", "Du er ikke bra nok for Gud", "Gud er nummer 1, og du skal ikke sette noen fremfor Gud". Dette reagerer jeg veldig sterkt på, fordi at han mener at de voksne skal sette Gud fremfor barna sine og familien sin. I mine øyne så er det feil, og det gjør meg provosert. Jeg har hatt mange samtaler med mamma der vi snakker om akkurat dette, og det har fått meg til å innse at jeg må bare fortsette å tro hva jeg tror. For jeg tror det er en Gud, men jeg tror ikke på at man havner i helvette.

Dette er noen quotes som forskjellige pastoren har sagt!

- Thank God for 9/11. Thank God that five years ago, the wrath of God was poured out upon this evil nation. America, land of the sodomite damned.

- Same-sex marriage, by any name, civil union or otherwise, is the ultimate smashed-mouth in-your-face insult to God Almighty

- God hates fags! God hates America! thank God for dead soliders! You're going to hell!

- Well, we wish you were thirty-three thousand killed, but we are thankful to our father for thirty-three

Nå skal det sies at dette er vest baptister som har sagt, og kirken jeg går til er sør baptister. Det er litt forskjell mellom de to, men ikke mye. Syns bare det sier litt om religion i Amerika!


Bildet som jeg fant på en barneside for en baptist kirke! Hyggelig eller hva? 

5 kommentarer

02.jan.2012 kl.19:32

sykt drøyt!

02.jan.2012 kl.22:44

sjuke greier, heilt sjukt

Inger Marie Larsen

02.jan.2012 kl.23:00

Galskap seier nå eg. Noko godt er me alle født med det er eg sikker på så derfor finnes ikkje helvete. Tenk å snakke slik å skremme folk til å tru på det dei seier berre slik at folk skal bli dei underdanig !!!!!! Fytti katta!!! Fortsett med din tru du og ikkje start å diskuter med dei, for dei blir hjernevaska trur nå eg. Men dei må få lov å ha si tru!

Alf K. Larsen

02.jan.2012 kl.23:28

Hei Gro. Det finnes mange sjuke folk rundt om i verden. Dei du møter der du er, er sjuke folk. Alle er salige i si tru, heiter det. Eg trur mange av dei dommedagsprofetane kjem til å bli svært skuffa når ( og hvis) dei havnæ ein annan plass etter døden, og oppdagar at alle som dei heve dømt til evig fortapelse er på sama staden som dei sjølve.kos deg med di tru. Helsing pappa.

Maria Flor

09.jan.2012 kl.04:48

æ har det på samme måte! første helga her var æ med v-søstra mi på retreat og dem begynte å si at jeg kom til helvette osv.. noe jeg var veldig ukomfertabel med. og de alle ba for meg osv... heldigvis skal jeg skifte kirke. blir for drøyt!

Skriv en ny kommentar


hits